Stravování dnes není jen o uspokojení hladu. Je to životní styl, nástroj k prevenci nemocí a cesta k větší pohodě. Dnes už většina z nás ví, že správnou potravinou můžeme také získat další benefity z různých jídel. V průběhu roku se objevují trendy, které jsou nejen zdravé, ale i šetrné k naší planetě.
Ochutnat rostlinnou stravu je dnes jednodušší než tomu bylo před pár lety. Nabídka rostlinných produktů je široká a také jednoduše dostupná (nejen v prodejnách se zdravou stravou, ale také například v dm drogeriích). Zařazení rostlinné stravy nemusí znamenat složité změny. Můžeš si dát avokádový toast k snídani, salát s quinoou na oběd a pikantní kari z červené čočky k večeři. Každé jídlo je příležitost objevovat nové chutě a přitom dělat něco dobrého pro své tělo.
Potraviny, které skutečně pracují pro naše zdraví:
a) fermentované produkty (kimchi nebo miso), podporují střevní mikroflóru
b) adaptogeny (ashwagandha), přispívají ke zvládání stresu a regeneraci těla
Jak na výrobu kimchi, se dozvíš ve videu níže:
Důležitost tuků ve stravě
Možná si říkáš, že čím méně tuku v jídle, tím lépe. Všude přeci slýcháme informaci o tom, jak se tuky těžko tráví. To určitě v momentě, kdy se nacpeme něčím mastným na noc. Pokud by ses ráda dozvěděla něco o tucích, jak to s nimi je před pár lety jsem napsala článek o rozdělení tuku a podstatě pro naše tělo, tudy můžeš k článku o tucích. Přeji pěkné počtení.
Někdy se může stát, že na ,,starou chuť“ dostaneš znovu zálusk, neboj se, je to přirozené.
Začít pomalu ochutnávat, zajímat se o ty drobné změny, které se nám dějí v těle a věřím, že až uvidíš ty kladné změny, nebude se ti chtít zpět do původních kolejí.
Pokud bys měla zájem dostávat aktuální články z blogu přímo do schránky, máš možnost se přihlásit k odběru novinek (ty se pak dají zase kdykoliv zrušit).
Autor fotografie: Micheile Henderson