Pro tento článek jsem použila materiál, který už někdo napsal. Někdo zkušenější a jsou to lidé, kterých si moc vážím.
Na internetu je spousta článků, které budou tvrdit, že to tak není, ale výsledky z biorezonance mě jednoznačně přesvědčily o opaku. Každý druhý klient trpí laktózovou intolerancí a pokud poslechnou mou radu, aby mléko vysadili z jídelníčku, často se jim uleví ve spoustě problémů, které vůbec nedávají do souvislosti s pitím mléka.
Já osobně jsem mléko nikdy moc nepila, nemám ho ráda, nejspíš to bude tím, že mé tělo moc dobře ví, co je pro něj dobré:-)
Slyšeli jste a četli, že z mléčných výrobků dostanete do organismu nejvíce vápníku? Tak tohle je právě jeden z velkých mýtů.
Jak funguje vstřebatelnost vápníku do našich kostí?
Vápník potřebuje pro vstřebání se do kostí enzym, který mléko po nadojení přirozeně obsahuje. Tento enzym je ale v mléčném tuku, proto po odstředění je z mléka odstraněn. Při výrobě mléka a mléčných výrobků určité tučnosti se zpětně tuk přidává, ale ne ten odebraný, většinou levný palmový olej. Odstředěním se tedy z mléka stává mrtvá vápenitá voda s přidaným tukem.
Naše tělo ale nedokáže vápník vyloučit, proto ho někam uklidí. Třeba do cév, do kloubů. Pak se běžně stává, že ženy, které jsou lékaři vyzývány, aby jedly kvůli osteoporóze mléčné výrobky, osteoporózu mají stejně, ale navíc mají zavápněné klouby a cévy.
Mléko zahleňuje trávicí trakt, tudíž se stěny střev stávají téměř nepropustnými pro živiny. Hleny se následně projevují jako zahlenění dýchacích cest, a tak není divu, že děti, krmené mlékem a mléčnými výrobky mají stálé bronchitidy, alergie a astma. A tomu navíc mají křehké kosti…
Člověk je jediný tvor na planetě, který běžně pije mateřské mléko jiného druhu a navíc i v dospělosti!
Je to zpronevěření proti přírodním zákonům, a to s sebou pochopitelně nese samé problémy. Tradice a literatura nám vštěpovaly zcela legálně, že právě pro děti je mléko „příjemnou, prospěšnou a potřebou výživou“. O to se mléčná propaganda pokouší ve všech médiích dennodenně! Ve skutečnosti je tomu právě naopak!
Kravské mléko bylo v průběhu let vychvalováno jako základ zdravé výživy, ale současně napadáno jako nejběžnější potravinový alergen, zdroj nadbytečného cholesterolu a nasycených tuků nebo potravina zvyšující riziko vzniku diabetu prvního typu. Cholesterol je ve skutečnosti přirozenou a esenciální součástí mozkových, jaterních a nervových buněk – v podstatě každé buněčné membrány.
Mléko a mléčné produkty jsou skutečně bohatým zdrojem vápníku, vitamínu B12, D vitamínu a bílkovin, i přes to ale prospívá většina celosvětové populace skvěle i bez jakékoliv konzumace mléka. Až 75% světové populace má potíže mléko trávit, trpí nedostatkem enzymu laktázy a mléko tradičně nekonzumuje.
Dalším významným aspektem je také to, že mléko je silně kyselinotvorné a o chronickém překyselení jsem již psala, celý článek si můžete přečíst ZDE:
A teď se můžete zeptat, a jak mohu mléko nahradit? A já odpovídám- jednoduše, přece máme spoustu rostlinných mlék, které si buď koupíme nebo vyrobíme sami doma. Já třeba miluju mandlové mléko nebo rýžové. Klidně si můžete koupit sojové mléko, třeba Zajíce a smíchat si ho kdykoli s vodou, uvidíte, že je opravdu lahodné:-)
Tip na domácí rostlinné mléko najdete zde:
http://www.margit.cz/jak-si-pripravit-domaci-rostlinne-mleko/
Zdroje:
http://www.margit.cz/encyklopedie/kravske-mleko/
http://empatia.cz/taky-jite-mlecne-vyrobky-kvuli-vapniku-tak-na-zapomente
A zde video od mého učitele:-)
https://www.youtube.com/watch?v=Vtm0KNN62pk
Pokud máte chuť se dozvědět, jestli máte intoleranci na laktózu nebo mléko, přijďte se nechat změřit na biorezonanci, výsledky vás možná překvapí, objednat se můžete ZDE:
Renča