Domácí semínkový chléb
Co budeš potřebovat na 12 porcí:
Postup:
Ve velké míse smíchej všechny ingredience. Formu na chleba si vylož pečícím papírem, trošku ho předtím pomačkej, ať se ti chlebík pěkně vyklopí. Připravenou směs teď můžeš přemístit do formy a pěkně ji uhlaď.
Přikryj utěrkou a nechej odpočívat při pokojové teplotě cca 12 hodin. Psyllium i semínka potřebují totiž pěkně nasáknout vodu, aby chleba držel pohromadě. Ideální si směs připravit večer jeden den a druhý den ráno můžeš péct.
Troubu si rozehřej na 200 stupňů, u horkovzdušné to bude 180. Peč ve formě cca 20 minut a potom chléb vyklop z formy a dopeč dalších 30 – 40 minut, ať máš chlebík pěkně křupavý.
Nejdříve si vyzkoušej, jak peče tvoje trouba, každá peče totiž trochu jinak:-) Hotový chléb nechej nejdříve vychladnout, jinak si spálíš ten tvůj mlsný jazyk:-)
Potom nakrájej a celý sněz. Pokud jsi v rodině sám, kdo baští tyhle dobroty, udělej si raději poloviční porci:-)