Domácí semínkový chléb

Domácí semínkový chléb

Co budeš potřebovat na 12 porcí:

  • 150 g ovesných vloček (pohankových, jáhlových, špaldových..)
  • 150 g slunečnicových semínek
  • 100 g drcených lněných semínek (můžou být ale i celá)
  • 100 g dýňová semínka
  • 50 g lískové ořechy
  • 25 g vlašské ořechy
  • 25 g kešu ořechy
  • 3 lžíce chia semínek
  • 4 lžíce psyllia (rozpustná vláknina – kupuju v DM)
  • 1 lžička soli, lžička medu
  • 450 ml vody
  • Forma na pečení chleba-obdélníková ( stejná jako třeba na biskupský chlebíček)

Postup:

Ve velké míse smíchej všechny ingredience. Formu na chleba si vylož pečícím papírem, trošku ho předtím pomačkej, ať se ti chlebík pěkně vyklopí. Připravenou směs teď můžeš přemístit do formy a pěkně ji uhlaď.

Přikryj utěrkou a nechej odpočívat při pokojové teplotě cca 12 hodin. Psyllium  i semínka potřebují totiž pěkně nasáknout vodu, aby chleba držel pohromadě. Ideální si směs připravit večer jeden den a druhý den ráno můžeš péct.

Troubu si rozehřej na 200 stupňů, u horkovzdušné to bude 180. Peč ve formě cca 20 minut a potom chléb vyklop z formy a dopeč dalších 30 – 40 minut, ať máš chlebík pěkně křupavý.

Nejdříve si vyzkoušej, jak peče tvoje trouba, každá peče totiž trochu jinak:-) Hotový chléb nechej nejdříve vychladnout, jinak si spálíš ten tvůj mlsný jazyk:-)

Potom nakrájej a celý sněz. Pokud jsi v rodině sám, kdo baští tyhle dobroty, udělej si raději poloviční porci:-)

Renáta Nováková
Kdo jsem? Jsem Renáta Nováková, vědomá žena, certifikovaný Bemer terapeut, průvodce zdravým životním stylem, masér. Ovládám numerologii, pracuji s esenciálními oleji a kvalitní buněčnou výživou, zajímám se o psychosomatické souvislosti a práci s podvědomím. Vyzkoušela jsem si práci kouče a lektora, umím pomoci najít příčinu nemocí, pracuji s lidmi, kteří chtějí změnit svůj život a nebojí se toho.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.