Přirozená strava

Stravování dnes není jen o uspokojení hladu. Je to životní styl, nástroj k prevenci nemocí a cesta k větší pohodě. Dnes už většina z nás ví, že správnou potravinou můžeme také získat další benefity z různých jídel. V průběhu roku se objevují trendy, které jsou nejen zdravé, ale i šetrné k naší planetě.

Budoucnost na talíři

Ochutnat rostlinnou stravu je dnes jednodušší než tomu bylo před pár lety. Nabídka rostlinných produktů je široká a také jednoduše dostupná (nejen v prodejnách se zdravou stravou, ale také například v dm drogeriích). Zařazení rostlinné stravy nemusí znamenat složité změny. Můžeš si dát avokádový toast k snídani, salát s quinoou na oběd a pikantní kari z červené čočky k večeři. Každé jídlo je příležitost objevovat nové chutě a přitom dělat něco dobrého pro své tělo.

Funkční potraviny – superhrdinové v naší kuchyni

Potraviny, které skutečně pracují pro naše zdraví:

a) fermentované produkty (kimchi nebo miso), podporují střevní mikroflóru

b) adaptogeny (ashwagandha), přispívají ke zvládání stresu a regeneraci těla

Jak na výrobu kimchi, se dozvíš ve videu níže:

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Jak začít?

  • Zařaď do jídelníčku fermentované potraviny a přirozené zdroje adaptogenů ( to jsou rostlinné produkty zvyšující odolnost organismu proti stresovým situacím )
  • Zkus sledovat, co si kupuješ za potraviny a jejich složení
  • Objevuj lokální a sezónní produkty (i během roku je nabídka široká – o základních potravinách jsem se rozepsala v článku o superpotravinách )

Důležitost tuků ve stravě

Možná si říkáš, že čím méně tuku v jídle, tím lépe. Všude přeci slýcháme informaci o tom, jak se tuky těžko tráví. To určitě v momentě, kdy se nacpeme něčím mastným na noc. Pokud by ses ráda dozvěděla něco o tucích, jak to s nimi je před pár lety jsem napsala článek o rozdělení tuku a podstatě pro naše tělo, tudy můžeš k článku o tucích. Přeji pěkné počtení.

Investice do kvalitních potravin, přírodních doplňků nám přináší možnost, jak ovlivnit nejen zdraví, ale i radost ze života.

Někdy se může stát, že na ,,starou chuť“ dostaneš znovu zálusk, neboj se, je to přirozené.

Začít pomalu ochutnávat, zajímat se o ty drobné změny, které se nám dějí v těle a věřím, že až uvidíš ty kladné změny, nebude se ti chtít zpět do původních kolejí.

Pokud bys měla zájem dostávat aktuální články z blogu přímo do schránky, máš možnost se přihlásit k odběru novinek (ty se pak dají zase kdykoliv zrušit).

Autor fotografie: Micheile Henderson

Renáta Nováková
Kdo jsem? Jsem Renáta Nováková, vědomá žena, certifikovaný Bemer terapeut, průvodce zdravým životním stylem, masér. Ovládám numerologii, pracuji s esenciálními oleji a kvalitní buněčnou výživou, zajímám se o psychosomatické souvislosti a práci s podvědomím. Vyzkoušela jsem si práci kouče a lektora, umím pomoci najít příčinu nemocí, pracuji s lidmi, kteří chtějí změnit svůj život a nebojí se toho.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.