Šťastná vejce – šťastný člověk

Kamarádka Lenka mi včera přinesla křepelčí vajíčka. Kdysi dávno jsem je možná jedla, ale běžnou součástí jídelníčku u nás nejsou. Až do včerejška. Tyto křepelčí malilinkaté vajíčka mi udělaly takovou radost, že vám o tom  musím napsat:-)

Protože už jenom způsob, s jakou láskou mi byly předány a protože vím, že jsou od drobného chovatele a slepičky se mají dobře a jsou dobře krmeny, ten pocit, že je o ně dobře postaráno a že jsou šťastné, ve mně vyvolaly opravdu radostné pocity.

Znáte pojem šťastná vejce? Že ne?

No, já myslím, že je zná každý, ale málokdy si to uvědomujeme. Řeknete si vejce – kus skořápky, žloutek a bílek. Ale u potravin je hrozně důležité, jestli jsou chovány nebo pěstovány s láskou. Protože to jídlo, nad kterým se málokdo zamýšlí, to nás a naše tělo hrozně moc ovlivňuje. A já si denně ověřuju na sobě, že to tak je. Když cokoli vařím, dělám to s láskou, když jdu do restaurace, vybírám si takové podniky, kde mají dobré jídlo a příjemnou obsluhu.

Protože nic mi asi nedokáže zkazit náladu více, než  nasraný číšník a jídlo připravené z polotovaru.

Máte to taky tak?

Zkuste se někdy zamyslet nad tím, jaké máte pocity, když jíte. Většina populace o jídle nepřemýšlí vůbec a jedí, co jim přijde pod ruku, při práci, za pochodu, v autě.  Další část lidí o jídle přemýšlí a dokonce si plánují, co budou jíst.  A bohužel jenom malinká část obyvatelstva si jídlo dokáže užít.

Jsem ráda, že patřím mezi tu malinkou část:-)

Naplno jsem si to uvědomila při nedávné návštěvě Londýna. Když jsme tam byli s rodinou na pět dní a bohužel se stravovali, jak se dalo. Samozřejmě jsme si koupili i něco na ulici a snědli to ve vlaku nebo za pochodu. V těchto chvílích mi docházelo, jak se hrozně těším, až si zase sednu jako člověk ke stolu a v klidu se najím a jídlo si vychutnám.

No, ale to jsem trochu odbočila i když to s těmi vejci vlastně souvisí. Jde totiž o to, že pokud konzumujeme jakékoli jídlo, měli bychom vědět, z jakých surovin bylo připraveno a jestli ty suroviny byly čerstvé a ideálně vypěstovány nebo chovány s láskou. Ať už jde o vejce, maso nebo zeleninu.

A tak jezme s láskou, připravujme si jídlo s láskou a bude nám hrozně dobře:-)

Musím ještě upozornit, že pořád mluvím o čerstvých  a skutečných potravinách, jako jsou právě vejce nebo zelenina, ovoce, maso od farmářů a jiné. A o tom zase v jiném článku:-)

Renča

 

Renáta Nováková
Kdo jsem? Jsem Renáta Nováková, vědomá žena, certifikovaný Bemer terapeut, průvodce zdravým životním stylem, masér. Ovládám numerologii, pracuji s esenciálními oleji a kvalitní buněčnou výživou, zajímám se o psychosomatické souvislosti a práci s podvědomím. Vyzkoušela jsem si práci kouče a lektora, umím pomoci najít příčinu nemocí, pracuji s lidmi, kteří chtějí změnit svůj život a nebojí se toho.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.