Kopřiva a její léčebné účinky a jako bonus recept na špenátovo-kopřivový krém. Ačkoli je už po Velikonocích a zelený čtvrtek za námi, nic mi nebránilo v tom, abych dostala chuť na něco zdravého a zeleného. Narazila jsem na báječný a netradiční recept od Štěpánky Čápové. Ale protože nemám běžně doma ingredience, které má Štěpánka v receptu, tak jsem improvizovala. Na cca 2 porce potřebujeme: půl litru vody...
Celý článek
Konec prokrastinace aneb jak přestat odkládat změnu životního stylu Prokrastinace = chorobné odkládání důležitých povinností a já doplním, že to nemusí být jenom o povinnostech, ale také o svých vizích, snech, plánech a předsevzetích. Určitě to znáte, v lednu si skoro každý dává předsevzetí- zhubnu, začnu běhat, začnu zdravě jíst, přestanu kouřit, přestanu pít a spoustu dalších. Myslím, že každý z nás...
Celý článek
Co jsou to antioxidanty? Antioxidanty jsou látky, které neutralizují činnost volných radikálů. Jejich činností se omezuje proces oxidace. Antioxidanty mohou být klidně výživné látky (vitamíny, minerální látky) nebo enzymy (bílkoviny v organismu, které pomáhají při chemických reakcích). Antioxidanty hrají klíčovou roli při prevenci vzniku chronických onemocnění. Co je to oxidační stres? Takzvaný oxidační stres nastává tehdy,...
Celý článek
Jak jsem měla přednášku Sportujete rádi, chcete se zlepšovat? Máte často zranění a nevíte proč, co děláte špatně? Víte, jak moc vaše strava ovlivňuje nejen sportovní výkony? Pokud vás toto téma zajímá, pak je tento článek právě pro vás. Dnes bych se chtěla zmínit, možná tak trochu pochlubit, že jsem měla tento týden přednášku v prvoligovém klubu...
Celý článek
Ghíčko Říkáte si, to je co? Nějaké sprosté slovo? Naprostá většina lidí, co znám, o něm nikdy neslyšela. A tak se teď a tady můžete něco dozvědět o přepušteném másle zvaném také GHÍ. Nevím, jak vy, ale já si docela dobře pamatuju dobu, kdy k nám po revoluci 17. Listopadu 1989 vtrhla celá řada produktů, které jsme do té doby neznali...
Celý článek
Medvědí česnek, snadno dostupná rostlinka Co je to? Medvědí česnek je vytrvalá léčivá bylina s podzemní 4-6 cm dlouhou cibulí. Nadzemní část rostliny je 15-40 cm vysoká s přízemními nejčastěji dvěma až třemi velkými a podlouhlými listy. Celá rostlina je zakončena květenstvím a tobolkou, což je plod. Medvědí česnek patří mezi významné české detoxikační potraviny, a proto si dopřejme několikatýdenní očistnou...
Celý článek
Kokosový olej Kokosový olej je velice využívanou potravinou v alternativním způsobu stravování. Ačkoli jsem nikdy kokos neměla ráda, kokosový olej s oblibou používám a přicházím mu pomalu na chuť. Na českém trhu se nabídka kokosových olejů neustále rozšiřuje, rozdíly v kvalitě jsou však velké. Zde bych vám ráda pomohla se velice jednoduše zorientovat v tom, jak a za jakým účelem tento olej...
Celý článek
DNA Je to naprosto jednoduché, lidé se přežírají, pijí sladké nápoje, ládují se sladkostmi, holdují alkoholu, nepijí dostatek čisté vody, málo se hýbou a pak z toho vznikne nemoc, jako například DNA. Jsou dvě skupiny lidí: Ti, kteří nechtějí ve svém pohodlném životě nic změnit a raději budou polykat prášky Ti, kteří se chtějí uzdravit a udělají pro to všechno Tento...
Celý článek
Variace na ovesné kaše Dnes nebudu psát nic nového ani nic světoborného, jenom jsem si říkala, že jsem ještě nepřidala žádný článek s recepty a zjistila jsem, že spousta lidí si pod pojmem ovesná kaše představí něco jiného. Ovesné kaše se dají koupit hotové v sáčcích v supermarketu a hodně lidí si je kupuje a myslí si, jak moc nedělají pro své zdraví....
Celý článek
debordelizace, detoxikace, očista, jaro, úklid
Celý článek