Blahodárné účinky pití kokosové vody Cože?? Kokos??Fuuuuuj, bleeeeeee:-) Ještě donedávna jsem kokos neměla ráda. A teď už vím proč. Protože ta tvrdá věc, co se u nás v republice prezentuje jako kokos, sice kokos je, ale většinou pěkně starý. Ale naštěstí jsem objevila ten lahodný, mladý a zdravý kokos a úplně mi učaroval:-) Poprvé jsem ho pila na Garden food...
Celý článek
Co jíst v létě? Každá potravina má svůj termický efekt a tak, jestli se chceš v létě ochladit, používej ochlazující potraviny jako jsou například: zelenina ovoce mléčné produkty – doporučuji ty kysané, jako jsou kefír, tvaroh, zakysaná smetana, čerstvý sýr tofu výhonky a klíčky avokádo, žampiony, hrách, fazole mungo mořské řasy olivový olej nápoje: šampaňské, zelený čaj, ibiškový čaj,...
Celý článek
Jak začít, vydržet a nesejít z cesty Pravidlo individuality: Každý jsme jiný. Nikdo není jako Ty. Každý máme jiné fungování těla i mysli. Co jinému pomůže, Tobě může uškodit. Často se setkávám s názorem, hlavně u žen….kamarádka zhubla po Ketodietě nebo jedla jenom zeleninu a zhubla, tak já to zkusím taky. Ale tak to nefunguje! Každý má jiný metabolismus, jiné vrozené proporce...
Celý článek
Zdravý vztah k jídlu, jídlo je láska Jídlo je živina, základní lidská potřeba, ale také energie a je jen na nás, jak ji k sobě pustíme. Zamysleli jste se někdy, proč vám chutná jídlo od maminky nebo babičky a jinde třeba ne? Já se nad tím zamýšlím už dlouho a teď už vím proč:-) No protože maminka nebo babička nám jídlo udělá...
Celý článek
Krásný den moji milí čtenáři, tak jsem se bavila s kamarádkou o polévkách a zjistila jsem, že dělá často dětem polévky. Ale jelikož děti mají intoleranci na mouku, neměla by polévky zahušťovat. A tak jsem v rychlosti sepsala recept, který dělám často a tuto polévku rodina miluje. Zde je: Zeleninovo-luštěninová polévka Ingredience: 1 ks Cibule (jarní cibulka) čerstvý česnek 3-4 stroužky podle...
Celý článek
Kamarádka Lenka mi včera přinesla křepelčí vajíčka. Kdysi dávno jsem je možná jedla, ale běžnou součástí jídelníčku u nás nejsou. Až do včerejška. Tyto křepelčí malilinkaté vajíčka mi udělaly takovou radost, že vám o tom musím napsat:-) Protože už jenom způsob, s jakou láskou mi byly předány a protože vím, že jsou od drobného chovatele a slepičky se mají dobře a jsou...
Celý článek
Jedna moje klientka mě inspirovala k napsání tohoto článku a možná i já inspiruju další lidi k tomu, aby si ho přečetli a zamysleli se, jestli náhodou nedělají něco špatně:-) Můžou ho číst i lidé, kteří netuší, jestli jsou zavodnění, nevěnují tomu pozornost a snaží se zhubnout a nejde jim to. Podle mě je nejjednodušší postavit se na chytrou váhu, která vám změří poměr...
Celý článek
Jak už napovídá samotný název článku, řeč bude o tucích. A protože jsem za svůj život vyzkoušela snad všechny možné výživové nesmysly, můžu zodpovědně napsat, že konečně jsem našla, co mé tělo žádá a co mu vyhovuje. A to se týká právě tuků. Běžně bychom měli přijímat 30–35 % energie z tuků. Orientace na nízkotučné průmyslově zpracované potraviny nemá se zdravým stravováním nic...
Celý článek
Ahoj všichni, dnes jsem si udělala avokádovou pomazánku a jelikož se mi povedla, mám takovou radost, že se o ni musím podělit na blogu:-) Receptů je na internetu spousta, tak jsem si vybrala od každého něco a tady je můj recept. Možná najdete stejný i někde jinde, ale to je mi fuk, protože takhle mi to chutná a můžu si myslet, že...
Celý článek
Zelenina z moře V našich končinách moře bohužel nemáme, ale i tak je dobré si občas nějakou tu řasu „zobnout“, ať už si chcete ozvláštnit jídelníček, nebo jste jenom zvědaví, jak chutnají. Já osobně jím pravidelně chlorellu, což sice není mořská, ale sladkovodní řasa, ale taky jsem si oblíbila japonská jídla a ty obsahují mnoho druhů řas, například...
Celý článek