Jídlo s láskou

Zdravý vztah k jídlu, jídlo je láska

Jídlo je živina, základní lidská potřeba, ale také energie a je jen na nás, jak ji k sobě pustíme.

Zamysleli jste se někdy, proč vám chutná jídlo od maminky nebo babičky a jinde třeba ne?

Já se nad tím zamýšlím už dlouho a teď už vím proč:-) No protože maminka nebo babička nám jídlo udělá s láskou. A to byste koukali, jak  tato láska působí na naše tělo a trávení. Láska není věc, nedá se uchopit a přesto nás strašně ovlivňuje. Vždyť si vzpomeňte, když jste zamilovaní. Svírá se vám žaludek a hrdlo, kdykoli na něj nebo na ni pomyslíte. Nemůžete jíst, nemůžete spát a když vám vaše milovaná žena nebo muž udělá jídlo, ani vlastně nevíte, co jíte, ale strašně vám to chutná a je vám moc dobře.

Není to ani složením jídla, ani kalorickou hodnotou, je to prostě láskou.

A taková láska, to je obrovská pozitivní energie.

A tuhle úžasnou energii vám bohužel nemůže dát žádné jídlo z fast foodu nebo polotovar. I proto jsou lidé, kteří se stravují doma a nejsou líní si uvařit, mnohem zdravější než ti, kteří se stravují po cestě, v bufetu, v Mekáči apod.

Protože takové jídlo je připravované v rychlosti, z nekvalitních surovin, absolutně bez základních živin a většinou je vyrábí stroje nebo lidé, kteří se strojem brzo stanou:-(

A láska??

Na tu bohužel není čas. Není láska, není energie, cítíte to taky tak?

Já osobně si nevařím každý den, ale neuvěřitelně cítím, jak je mi po dobrém a lehkém domácím jídle a jak je mi po jídle v jídelně. Je tam obrovský rozdíl. Doma po obědě nejsem unavená, můžu jít hned pracovat, nemám těžký žaludek.

Složení a příprava pokrmu je samozřejmě taky důležitá, i když o pár řádků výše píšu, že ne:-). Ale já vlastně už nezdravě vařit ani neumím. Vybírám si jídlo lehce stravitelné, aby se dalo rychle uvařit a musí tam být hodně zeleniny, nejlépe vlastnoručně vypěstované, s láskou:-)

No ale, pojďme zpátky k energiím. Vypozorovala jsem, že pokud jdeme s rodinou někam do restaurace, vybíráme si samozřejmě takovou, kde nám chutná a jsem přesvědčena, že kuchaři tohle jídlo dělají s láskou, že je ta práce prostě baví.

Moje maminka mi dělávala občas na svačinu chléb s taveným sýrem nebo paštikou a vždycky do té nevzhledné hmoty nakreslila domeček nebo srdíčko a víte co, chutnalo to báječně:-)

A tak i já to občas udělám své dceři, akorát už nepoužívám tavený sýr, ale raději lučinu nebo žervé. Je to zdravější, ale to nejlepší je přece jenom to srdíčko, to vždycky vykouzlí úsměv na tváři. A tak jsme šťastné obě, já, že jsem  jí udělala radost a moje Peťka, protože má jídlo s láskou.

Zkuste to taky a napište mi, jaký to mělo úspěch:-)

Třeba jenom obyčejná avokádová pomazánka, když se dá do správné misky, tak udělá v těle divy. Nejenom, že potěší oko, ale navíc je připravena z kvalitních surovin, mrkněte na recept zde>>>.

A tak pokud se chcete dozvědět ještě více o zdravém životním stylu, stačí zavolat nebo napsat na mail a objednat se. Trošku si vás proklepnu a nasměruju na správnou cestu:-)

Tak přijďte, budu se těšit Renča

 

Ukážu ti cestu, jít po ní však musíš už sám!

 

 

Renáta Nováková
Kdo jsem? Jsem Renáta Nováková, vědomá žena, certifikovaný Bemer terapeut, průvodce zdravým životním stylem, masér. Ovládám numerologii, pracuji s esenciálními oleji a kvalitní buněčnou výživou, zajímám se o psychosomatické souvislosti a práci s podvědomím. Vyzkoušela jsem si práci kouče a lektora, umím pomoci najít příčinu nemocí, pracuji s lidmi, kteří chtějí změnit svůj život a nebojí se toho.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.